Darren Shan 12 kötetből álló könyvéből készült most el az első film. Nem igazán értem, mert utánakutatva azt találtam, hogy a Vampire Assistant a második kötet, remélem valaki majd elmagyarázza nekem ezt az egészet. A könyvet elég nagy siker kísérte, majd meglátjuk, a film hogy teljesít.




A filmről vegyes érzéseim vannak, nem igazán ragadott magával. A történet a kamasz Darren Shanról szól. Átlagos gyerek, jegyei jók, rendes fiú. Egyedül legjobb barátja, Steve lóg ki a sorból, aki erőszakas, különös alak. Egy nap Steve jegyeket szerez a Rémségek Cirkuszába és itt fordul fel fenekestül Darren élete. Egy szerencsétlen baleset után beáll az egyik fellépő Larten Crepsley vámpírinasának.

Igazából sok extrát nem nyújt a film. Első felében nem igazán történik semmi, a második felébe meg szerintem túl sok mindent próbáltak belenyomni. Nekem már a végére egy kissé túl zavaros is lett. Olvasva pár "könyv-rajongó" véleményét, a történetet is szinte teljesen átalakították, főleg a film második részét.

A főszereplő Chris Massoglia nem igazán játszotta hitelesen szerepét. Kb. egyetlen mimikája van a srácnak, beleélés nélkül ugrált ide-oda. Azért próbálták híresebb színészekkel feldobni a filmet. John C. Reilly játéka, viszont egész felüdülés volt, de Willem Dafoe 2 jelenetes szerepe is igen jót tett a filmnek. Ezen kívül Salma Hayek is játszogatott valamit (mehehe szakállt tudott növeszteni). Ken Watanabe is láthattuk pár pillanatig (őt a Batman: Begins-ben, valamint a Last Samurai-ban láthattuk legutóbb.)

A rendező valamint a forgatókönyv író is Paul Weitz. Előző nagyobb projectje Az arany iránytű volt és mint tudjuk a film szépet hasalt a pénztáraknál. Az American Pie 2 és az American Dreamz rendezője is ő volt, szóval igazi "profi"-nak látszik a pali. Ha készül folytatás, remélem kiveszik a kezéből a projectet...




Azért pár pozitív dolog: a végén a harc nem sikeredett rosszra, valamint már az említett színészek dobták fel az egészet. Én az előzetest látva, valami sokkal komolyabb hangvételűre vártam, persze ez sem egy vígjáték volt, senki ne számítson arra, de olyan semmilyen volt. Ez van!

Értékelés: elég gyneguska film volt. Talán a Transformers-el tudnám egy szintre hozni, de talán még annál is gyengébb volt. Nincs szívem 3-ast adni neki, meglesz ő egy 4/10-el is...
Bejegyezte: elefánt Címkék:

0 megjegyzés:

Archívum