2009. november 1., vasárnap dátum: 11:38 |  

  
Kövezzetek meg, de nem volt erőm kivárni a magyarországi premiert, ezt a filmet látnom kellett, annyi jó visszajelzést hallottam már róla. November 26-a körül azért valószínű újra megnézem. Nem kellett csalódnom,.hatalmas az egész, ennyit régen röhögtem már filmen. Százszor jobban bejött mint a Shaun of the Dead, pedig azért az sem kispályás. Ha a Náci Zombik (Dead Snow) című remekművel kellene összehasonlítanom, akkor azt mondanám: pff. Véleményem szerint mostmár ő a legjobb zombi-vígjáték. Igen, letaszította a trónról  Shaun-t. Részemről hatalmas hiba volt, hogy nem moziban néztem, dehát ugye az emberi gyengeség...

Az alapsztori a szokásos, kitör a járvány, majd' mindenki megfertőződik, és őrült vérszomjas freak lesz majd' mindenkiből. Harapás útján terjed a kór, mint mindig. Most sem tudjuk az okát, honnan jött, mi okozza ezt az egész tébolyt, de ez mellékes, és kit érdekel? Főszereplőnk (Jesse Eisenberg) ezúttal egy magányos kocka srác, a vírus kitörésekor is a WoW-ot tolja (haha). Már ezek a nyitójelenetek is mesterien vannak elkészítve, a srác narrálása nem idegesítő, a karaktere szimpatikus. A főcím pedig lenyűgöző a lassított felvételekkel, a zombik pedig viccesek.
Na szóval ez a srác, kinek igazi nevét nem tudjuk meg (igazából senkiét a film alatt, na jó, egyet) eddig túlélte a zombiapokalipszist, így hát útra kel szülei megkeresésére. Összefut a kemény fiúval (Woody Harrelson), és együtt folytatják az utat. Később találkoznak még két csajjal is (Emma StoneAbigail Breslin).
Többet már nem mondok, nézzétek meg.



Az egész film hangulata annyira remek, talán egy videojátékhoz tudnám hasonlítani, amikor fel-felvillanak a zombitúlélési szabályok. A zombiekillek faszák, és hát élvezni kell a kis dolgokat is.
Király az is, hogy a mozikban feliratosan fogják adni, végre nem rontják el a szóvicceket, mert hogy azokból is van pár. A tudat, hogy a civilizáció immár a múlté, nem feltétlenül elszomorító, hiszen egy ilyen világban bármit megtehetnek hőseink, és meg is teszik. Akad errefelé még egy vendégszereplő is Bill Murray személyében, ezen a részen garantáltan ki fogtok készülni. Hatalmas, majdnem leestem a székről. Persze azért ez a film sem csupán a zombigyilkolásról szól, itt is van egy kis dráma, szerelem, ami kimondottan jót tesz a filmnek.
Még egy dolog. Milyen jó már az, hogy Metallica-ra gyakják a járkáló hullákat? Nagyon jó.



Ruben Fleischer rendezőnek sikerült maradandót letenni arra a bizonyos asztalra, mostanában az egyik legjobb vígjáték, amit láttam. Kiosztom rá a csodálatos 9/10-es eredményt, a film kötelező minden zombirajongó- vígjáték-kedvelő számára, mert ez, akárhogy is nézem, kategóriájában mestermű. November 26-ig ne feledjétek: kondíció, dupla lövés, ne legyetek hősök, melegítsetek be és NÉZZÉTEK MEG A HÁTSÓ ÜLÉST!

Bejegyezte: purity Címkék: ,

1 megjegyzés:

iowa19 írta...

Hello!

Remelem jo lesz!:P 2 perc és lejon JUHU:D:D:D

2009. november 1. 12:16  

Archívum