2009. október 23., péntek dátum: 14:04 |  
    Hétévente egyszer megrendezésre kerül egy ártatlan kisvárosban a világ legdurvább showja, amin dollármilliárdosok tehetik tétjeiket a kedvencükre. A világ 30 legjobb bérgyilkosa vesz részt a műsorban. A szabály egyszerű: ölj, vagy megölnek. Láthattunk már hasonlót a The Condemned-ben is, annyi különbséggel, hogy ott egy lakatlan szigeten vívnak élet-halál harcot az emberek egymással.

A történetbe most jópár csavart beépítettek, ami nagyot dob az élményfaktoron. Különböző karakterek vannak a világ minden tájáról a résztvevők között. Van francia parkouros csávó, sexy ázsiai bérgyilkoscsaj (Kelly Hu), elmebeteg sorozatgyilkos amerikából, és egy bosszuálló fekete hulk-szerű ember (Ving Rhames).
Az előző viadalt az utóbbi nyerte, aki most visszatér, hogy újra versenyezzen. Nem a fődíj, hanem csakis a bosszúvágy hajtja.





Az egyik gyilkos belekever a képbe egy lecsúszott, alkoholista papot (Robert Cayle, 28 héttel később), aki ezentúl próbál mindent megtenni a túlélésért, miközben nagy sebességgel vetegeti a kereszteket. Sikerült eltalálni a megfelelő embert erre a szerepre. Végig jól játszik.
Vajon ki fog nyerni? 24 óra van hátra, hogy ez eldőljön. A gyilkolászás kezdetét veszi.





  Az akciójelenetek remekül lettek megcsinálva, bár  igaz, mint a legtöbb akciófilmben, hogy ebben is van pár lehetetlenség.  Kimondottan tetszett, hogy nincs a filmben sok CGI. Találunk egy-két emlékezetes jelenetet. (A benzinkutas rész nagyon ott volt) Az elején jól induló akciófilm azonban ahogy előrehalad, úgy veszt az élvezhetőségéből. Annak ellenére, hogy a film szinte végig pörög, alig van üresjárat, a végére kimondottan unalmas lett, a befejezés pedig egyáltalán nem jött be.
A végére ez így egy  közepes 7/10 lesz számomra. Egyszer mindenképpen megéri megnézni, de felejtős az egész. Nem túl eredeti, de nézhető kategória.

trailer a tovább után



Bejegyezte: purity Címkék: ,

0 megjegyzés:

Archívum