A filmben kellemeset csalódtam. Azt kell mondjam, hogy ettől jóval rosszabbra számítottam. Ugyan bugyuta története van, de a poénok mindent visznek benne. Ha az Up! túl drámai volt, akkor itt van egy tökéletes ellenpélda, hiszen ez a film hemzseg a poénoktól, sok helyen nagyon jól sikerülnek benne, sokszor mosolyogtam. A történetről is ejtek pár szót. Nagyon egyszerű az egész: Susant az esküvője napján eltalál egy meteorit, utána érdekes módon vagy 20 méter magasra nő. A kormány persze elkülöníti őt, és berakja egy földalatti bunkerbe, ahol hozzá hasonló különféle fura szerzetek élnek. Szörnyek.

Megismerhetünk 4 vicces karaktert;  Dr. Csótányt, a hatalmas rovart, aki korábban ember volt, de a kísérletei kudarcba fulladtak,  Hiányzó Láncszemet, aki félig ember, félig hal, félig nem tudom mi, és még régen kifagyasztották a hibernációból, Rovaroszauruszt, a még Susantól is sokkal óriásibb rovart, és a számomra (és gondolom mindenki más számára) legpoénosabb szörnyet, Bobot, akit egy csipszgyárban hoztak össze, és tulajdonképpen egy agyatlan kék zselé. Zseniális ez a szereplő. De komolyan, minden egyes megszólalása növeli a filmélményt.




A börtönévek azonban ekkor  hirtelen véget érnek, ugyanis megkezdődik a földönkívüli invázió. Az új szupercsapat feladata (már megint) Amerika és a kék bolygó megmentése.
Van itt rendesen politikai kritika, az  elnök ezúttal is buta, nem egy jó poén kapcsolódik hozzá.
A gonosz ufo karaktere is tűrhető lett, de valami hiányzik belőle, mint ahogy a főszereplő Susanéból is. Ezeket nem sikerült telibetalálni.
Ami nagyon tetszett még, az a más alienfilmekre való utalás. Gondolok itt az energiapajzsra, ami a nagy űrrobot körül van, vagy az üzenetre, mikor a Föld tájairól egy egy bejátszást látunk.
A szereplők hangjai közt találunk igen neves arcokat is. Bobnak, például Seth Rogen (ez kitűnő választás volt), a tábornoknak Kiefer Shutherland adja a hangját.
Sajnos nem volt alkalmam moziban nézni, de csak pár helyen tűnt fel, hogy ez valójában 3D-re tervezett film. Nem hinném, hogy a 3D túl sokat hozzáadott volna az egészhez.



Kétségtelen, hogy a Dreamworks is nagyon jó, de van még mit tanulnia a Pixartól. Látszik, hogy egy kisebb korosztályt céloztak meg, de ez nem is baj.  Az Up komolyságával, drámaiságával klasszisokkal jobb ettől, de meg kell hagyni, hogy egy unalmas délutánra a film tökéletesen megfelel, jól el lehet szórakozni rajta, bár nem hiszem, hogy egyhamar újra fogom nézni. Adok rá mondjuk egy 6/10-et.
Bejegyezte: purity Címkék: ,

0 megjegyzés:

Archívum