2009. október 23., péntek dátum: 21:50 |  
Imádom a horrorokat. Imádom a kézikamerás filmeket (Rec, Cloverfield nagy kedvenceim). Ezt a filmet is imádom.





Adott egy fiatal pár, akik egy szép kis házban élnek, és a csajról tudni kell, hogy kis kora óta furcsa dolgok történnek körülötte. Furcsa árnyékokat lát, meg hasonlók. Pár évente megismétlődik vele ez, most újra kopogásokat, zörejeket, különféle ijesztő zajokat kezd hallani esténként. Ezért a pasija beszerez egy kamerát, és elkezdi rögzíteni az éjszakákat. Ezek a részek adják a film lényegét, ugyanis ilyenkor mindig a hideg ráz ki, amikor hirtelen felébrednek, puffogásokat, futkorászást hallanak lentről és a padlásról. Ezekért a rövid részekért már megérte megnézni a filmet.


Amiért igazán szeretem a filmet, az a realizmus, elhiszünk mindent amit látunk, mintha valójában megtörtént volna az egész. A halálra rémült lány egyre jobban kezd meggalydulni, egyre durvább dolgok történnek éjszaka. A trailerben sajnos talán túl sokat mutattak meg. Párszor tudtam mi fog történni éppen. Nagyon rémisztő dolgok vannak. A film szlogenje "Don't see it alone.", azaz ne nézd meg egyedül, Hát lehet nem kellett volna, most is minden apró nesztől megijedek, amit hallok. Fejhallgatóval néztem végig a filmet, jó hangosan, a hirtelen hangeffektektől összerándultam. Ez az amit egy horrortól elvárok: legyen feszült és izgalmas.



Ami vicces, az az, hogy a művet már bemutatták 2 éve a Screamfest filmfesztiválon, de a mozikban csak most kezdték el adni, az USA-ban is csak néhányban. Összesen $15,000-ből készült (kicsit több mint 2,5 millió forint!!!), de már $38,000,000-nál jár a bevétele. Na és most figyeljetek, állítólag van egy alternatív befejezés, ami eltérő a fesztiválon adottól, és most a mozikban az látható, és ezt maga Steven Spielberg ajánlotta.

Mostanság az egyik legjobb horror amit láttam, és az is biztos, hogy ma este nem fogok nyugodtan aludni. A maga kategóriájában ez bőven megér egy 9,5/10-et.  Kihozták belőle a legtöbbet.

Bejegyezte: purity Címkék: , , ,

3 megjegyzés:

iowa19 írta...

Nagyon jo film volt! 8/10 mivel csattanó nem volt a végén.. PFFFF

2009. október 23. 22:00  
purity írta...

Szerintem így is kurvajó

2009. október 23. 22:01  
Unknown írta...

Ez egy unalmas szar nemhogy film. 0/10

2009. október 23. 23:52  

Archívum