2009. október 3., szombat dátum: 15:17 |  


Felénk lent vidéken még nem adják a mozik, egyébként az amerikai bemutató augusztus 14-én megtörtént. A magyar premier szeptember 24-én volt. Így sajnos ki kellett kölcsönöznöm a netes "videotékából", rájöttem, kár volt, mert a film elképesztően jó. Minden Várakozást felülszárnyalt nálam. Pedig elég várós volt. A 30 millió dollárból készült filmnek igen esélyes a folytatása.
A történetről annyit, hogy kb. 30 éve megjelent Johannesburg (Dél-Afrika) felett egy hatalmas idegen hajó. Szegénykéknek meghibásodott az űrszekerük, ők szeretnének hazamenni, de mi nem segítünk. Az alieneket gettóba telepítik, amíg eldöntik, hogyan tovább. 30 év után kiépítenek nekik egy sterilebb, elkülönítettebb zónát, ide akarják áttelepíteni őket. A bonyodalom itt kezdődik.


Az eddig számomra ismeretlen főszereplő hatalmasat alakít (Sharlto Copley).
Végig jól játssza a halálra rémült menekült szerepét. Az idegen főszereplők pedig hihetetlenül élethűek, kész jellemeket kaptak.

A film első fele dokumentumfilmszerű, majdhogynem kézikamerás, a második felében pedig beindul az igen látványos akció. Szinte hihetetlen hogy (csak!) 30 millió dollárból ilyen látványt hoztak össze. A CGI karakterek, robotok majdhogynem fotorealisztikus kidolgozásúak. Az alacsony költségvetés megengedte a brutális jelenetek megtartását (fej, végtagok leszakadása, emberek szétrobbanása).
Az USA-ban Rated R besorolást kapott.

A történet hihetetlen lelkiismeretesen, minden apró részletre odafigyelve lett megírva.

ÖSSZEGZÉS:
Kihagyhatatlan mozi lett tehát a District 9. Mindenkinek moziban ajánlott a megnézése. Többször is. Életem  leghihetőbb alienfilmje. Pár év múlva izgatottan fogok beülni a folytatásra. Ha ez a 9-es akkor kapjon hát 9/10-et, a második rész remélhetőleg még jobban büntetni fog.

Trailer:


stay cool, purity







stay cool, purity


Bejegyezte: purity Címkék: , ,

0 megjegyzés:

Archívum