9
2009. október 10., szombat dátum: 17:01 |  



        Nagyon vártam már ezt a filmet. Kétes érzelmek kavarognak bennem így a mű megnézése után.
A 9 Shane Acker munkája volt, még 2005-ben, egyetemi projekt gyanánt jött létre, Tim Burton látta a rövidfilmet, és annyira tetszett neki, hogy felkérte egy hosszabb változat elkészítésére.

A története igen szerethető; az emberiség már elpusztult a gépek elleni háborúban, "de az életnek tovább kell haladnia" - gondolja egy tudós, és megalkotja ezeket a kis babzsákszerű lényeket. 9-en vannak, annyi a feladatuk, hogy éljenek, és túléljenek, hiszen ők az emberiség utolsó lenyomatai. Magukat nem érezhetik nagy biztonságban, ugyanis a gépek vadásznak rájuk, amíg az utolsó darab is elpusztul közölük





Maga a film ~1 óra 10 perces, amiből kifolyólag nem lehetett túl komplikált a történet. Sajnálom, hogy nem lett hosszabb, szívesen nézegettem volna még ezt a lepusztult világot. A párbeszédek mesterien lettek megvalósítva, ezeknek a kis lényeknek a reakciói, meg ahogy kinéznek, az lenyűgöző.
A film egyik legnagyobb pozitívuma a megvalósítás. Olyan sötét hangulat árad belőle végig, annyira szívbemaró a kopár táj, a szennyes égbolt.

      A történet előrehaladtával egyre jobban megszereted a főszereplő 9-est, akinek Elijah Wood kölcsönözte a hangját. Mindegyik kis babzsákocska saját jellemet kapott, van köztük nagydarab harcos, tudós kis ikrek, szerelő, és gyáva vezető.
A film nem is annyira csak gyerekeknek való, a kicsit beteges látvány miatt az USA-ban PG13-as besorolást kapott. Ez a film minden animációs film kedvelőnek ott kell hogy legyen a  gyűjteményében.


Valamit mégis hiányolok belőle. Nem volt meg benne az a bizonyos plusz, túl rövid volt, véleményem szerint több is kihozható lett volna ebből a remek alaptörténetből.
A megnézését ajánlom mindenkinek, egy szerethető meséről van szó, amit később (nem mostanában) még újra fogok nézni. 7,5/10

"LIFE MUST GO ON"


stay cool, purity
Bejegyezte: purity Címkék: , , ,

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

adasfdd

2009. október 10. 18:00  
Névtelen írta...

sadasdasddfsdőálgpődafkgőadfűkhaődkjgfdjkűhgfkoghkfjoghfojhbfpjbéfdjkbodfjkbglofdjbldfjlébdfjlb

2009. október 10. 18:04  
Jack írta...

Hát ez jo lessz en megnezem szerintem 10/10

2009. október 10. 22:29  

Archívum